Nasdaq Rollen Rode Loper Voor Bitstamp

Bitstamp is in de hoofdstraat van New York City gespat door Nasdaq (foto) na de aankondiging van de integratie van een nieuwe bijpassende motor van Nasdaq’s technology vendor arm Market Technology.

„Bitstamp leidt opnieuw de lading in de technologische evolutie van de cryptohandel, met als doel om onze industrie beter aan te passen aan geavanceerde spelers die gewend zijn aan de prestaties van de traditionele financiĆ«le markten,“ zei David Osojnik, de Chief Technology Officer van Bitstamp.

Een van de oudste cryptobeurzen die momenteel zo’n 200 miljoen dollar aan handelsvolumes verwerkt, „draait nu op een infrastructuur die vergelijkbaar is met die van toonaangevende traditionele beurzen, waardoor we de prestaties enorm kunnen verbeteren en gemakkelijk nieuwe functies kunnen toevoegen“, aldus Bitstamp.

Uit een beoordeling bleek dat de impact op de prestaties zo groot is, dat het exacte uur van de upgrade duidelijk is en dat de doorvoersnelheid onmiddellijk rond de 10X sprong, naast het verminderen van de spreads ten opzichte van andere beurzen, met name tijdens de vraagpieken.

Hierdoor is Bitcoin Investor het nieuwste tapijt voor institutionele beleggers, waarbij de Luxemburgse beurs voornamelijk Europa en de rest van de wereld bedient.

Ze zijn relevant gebleven, met name omdat hun EUR-handelsparen met de beurs recentelijk ook GBP’s hebben toegevoegd.

Kraken heeft hen enige concurrentie gegeven, maar deze Nasdaq-integratie onderscheidt de beurs nu vooral op het gebied van de traditionele beleggers.