MPF fremhever begivenheten på Bitcoin laget av Interpol

Brasiliansk lov regulerer ennå ikke Bitcoin, men flere og flere myndigheter søker å forstå bruk av ny teknologi av kriminelle.

Myndigheter over hele verden ønsker å forstå mer om kryptovalutaer og Bitcoin. På et arrangement neste uke, avholdt med støtte fra Interpol, fremhever Brasiliens føderale offentlige departement (MPF) bruken av Bitcoin av kriminelle.

Bitcoin er en ny teknologi for internettbetalinger, som startet i 2009. Som alle penger har Bitcoin imidlertid blitt brukt til forbrytelser i forskjellige deler av verden.

Europa er et kontinent som har sett tilfeller av disse forbrytelsene, og promotert diskusjoner om kryptovalutaer. Arrangementet som starter neste mandag (21.) holdes av Europarådet.

MPF do Brasil fremhever en begivenhet om nettkriminalitet som vil sitere til og med Bitcoin
Annonse
Regulering av kryptovaluta er et følsomt tema i verden i dag. Med FATF-anbefalinger om presserende Bitcoin-regulering, prøver noen land først å forstå emnet.

I Brasil, for eksempel, bør saken tas opp av sentralbanken, som er organet som fører tilsyn med pengesektoren. Imidlertid har problemet vært „i stillstand“ siden 2017, ifølge et BC-notat sendt til Livecoins de siste dagene.

Europarådet, grunnlagt i 1949, fortsetter imidlertid å fremme debatter om emnet. Bitcoin vil bli omtalt på et arrangement på nettkriminalitet, som starter neste mandag.

MPFs internasjonale samarbeidssekretariat fremhevet begivenheten, som søker å forbedre kapasiteten til strafferett i verden. Derfor, med hendelser som dette, sa MPF at politimyndigheter, påtalemyndigheter og dommere vil være i stand til å forstå mer om nettkriminalitet og elektronisk bevis.

Bitcoin vil være høydepunktet den 24. på Europarådets arrangement, som vil fokusere på beslaglegging av digitale eiendeler.

„Beslag av virtuelle eiendeler (24) – Det vil fokusere på beslaglegging av virtuelle eiendeler, som Bitcoin, og på hvilke lag som må fokusere på åstedet for å ta kontroll over verdiene,“ sa MPF

Brasil bør plassere kryptovalutaer i hvitvaskingsloven, som snart bør revideres med støtte fra MPF

I forrige uke markerte Livecoins en aksjon som startet i deputeretkammeret tidlig i september. Dette er fordi kammerordføreren Rodrigo Maia opprettet en juristkomité for å reformere hvitvaskingsloven i Brasil.

Endringer i loven kan til og med anse kryptovalutaer som forbrytelser når de brukes i hvitvasking av penger og skjul av eiendeler. MPF vil ha tre representanter i kommisjonen, som vil ha 19 personer, inkludert presidenten.

Fra det føderale offentlige departementet (MPF) deltar viseadvokaten for republikken Antônio Carlos Bigonha og statsadvokatene Andrey Borges de Mendonça og Rodrigo de Grandis.

En av MPFs påtalemyndigheter som vil være en del av kommisjonen, Rodrigo de Grandis, advarte om at kryptokurver skulle være en del av omformuleringen av loven. Ifølge Grandis, “må vi for eksempel tilpasse lovgivningen til kryptovalutaer. I tillegg må vi utdype diskusjonen om forbrytelsen er permanent eller øyeblikkelig, og om alle tall aksepterer mulig hensikt.

Hvis du er interessert i å delta i Europarådets arrangement, kan du registrere deg på denne lenken.

Er Bitcoin valutaen for kriminalitet? Bare kriminelle bruker den valutaen?
Temaet Bitcoin opptar i 2020 de juridiske og kriminelle nyhetene med stor fremtredende rolle. For første gang har myndighetene forsøkt å finne en sammenheng mellom digital valuta og forbrytelser, selv fiat-valutaer fremdeles dominerer forbrytelser over hele verden, spesielt kontanter.

Ved en tilfeldighet eller ikke søker sentralbanker å lage sine egne digitale valutaer, det vil si at bevegelsen i det minste har vært nysgjerrig.

 

Det er verdt å nevne at folk bruker Bitcoin til å gjennomføre transaksjoner over hele verden. Med billige priser og smidighet i transaksjoner har den digitale valutaen hjulpet folk ut av elendighet.

I noen land fjerner sentralbanker fiat-valutaer, som for eksempel Venezuela, og Bitcoin er en løsning på problemet. I Afrika vokser også Bitcoin i adopsjon, med valutaer som mister minst dobbelt så mye verdi i 2020. The Real er også en av de mest undervurderte valutaene i verden i dag.

I Brasil har bankene stengt meglerkontoer uten varsel, med tilsynelatende støtte fra sentralbanken. Til tross for dette har bevegelsen for å kriminalisere kryptovaluta økt, og det globale Bitcoin-samfunnet er fortsatt våken.