De prijs van Bitcoin stijgt met 5% tot $ 13,5K kort na de aankondiging van de stimuleringsmaatregelen door de ECB

Bitcoin-prijs steeg van $ 12.920 tot $ 13.600 in de uren na de verklaring van de Europese Centrale Bank en optimistische jobgegevens uit de VS.

De prijs van Bitcoin ( BTC ) steeg in vier uur van $ 12.920 naar $ 13.600, met een stijging van 5%

De opwaartse trend valt samen met positieve ontwikkelingen van de Europese Centrale Bank, of ECB, en optimistische banencijfers uit de Verenigde Staten.

Gedurende de afgelopen week heeft BTC zich voortdurend hersteld ondanks negatieve macro-factoren. De Amerikaanse aandelenmarkt vertoonde een scherpe daling en het aantal COVID-19-gevallen in de VS en Europa steeg sterk.

De perceptie van Bitcoin als een veilige haven wordt merkbaar sterker door de toename van de institutionele vraag. Maar wanneer risicovolle activa, zoals aandelen, afnemen, kunnen ze indirecte druk uitoefenen op BTC.

Als zodanig, wanneer aandelen stijgen en risicovolle activa gedijen, verbeteren de kortetermijnvooruitzichten voor de prijs van Bitcoin

Op 29 oktober waren er verschillende gebeurtenissen waardoor de risicovolle activa toenamen. Ten eerste zei de ECB dat ze in december een nieuw stimuleringspakket zou kunnen zoeken. Ten tweede weerspiegelden Amerikaanse banencijfers de laagste wekelijkse claims sinds het begin van de coronaviruspandemie.

Met een tweede stimuleringspakket in Europa worden twee dingen bereikt. Ten eerste zou het de eetlust voor risico-op-activa in Europa enorm vergroten. Tegelijkertijd zou het druk uitoefenen op de VS om een ​​hoognodige stimuleringsovereenkomst te sluiten.

Aangezien de Amerikaanse president Donald Trump zijn standpunt duidelijk heeft gemaakt dat er na de verkiezingen een stimuleringspakket zal komen, bereidt dit de VS voor op een stimuleringsovereenkomst in december.

De ECB zei dat ze alle mogelijkheden zou overwegen om de duurzaamheid van de economie te waarborgen. Dit komt ten goede aan Bitcoin, goud en aandelen, zoals blijkt uit de prijs van BTC. De ECB zei :

„De Raad van Bestuur zal de binnenkomende informatie zorgvuldig beoordelen, inclusief de dynamiek van de pandemie, de vooruitzichten voor de uitrol van vaccins en de ontwikkelingen in de wisselkoers.“